maanantai 25. marraskuuta 2013

ASENTOHOITO luki- ja oppimisvaikeuksien avuksi

Asentohoidosta apu lukihäiriöön
”Yksinkertaisesta asentohoidosta on saatu helpotusta monen lapsen lukihäiriöön ja kuullun ymmärtämisen vaikeuksiin. Hoidon saaminen osaksi koulutyön rutiinia uhkaa jäädä kiireen jalkoihin.”

 

 
AIKA JA PAIKKA
to 12.12.2013 klo 9–16 Kajaanissa

KOHDERYHMÄ
Koulutus on suunnattu opettajille sekä muulle luki- ja oppimisvaikeuksien parissa työskenteleville.

Koulutukseen voivat osallistua Kainuun perusopetuksen, lukioiden ja vapaan sivistystyön oppilaitosten henkilöstölle.

KOULUTTAJA
Kouluttajana on Tapani Rahko, korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkäri, supp. audiologia Dos., LKT Tampereelta.

HINTA
Koulutusiltapäivä on osallistujille maksuton. Sen järjestää Kainuun osaajat III -hankkeen kehittäjäryhmä Erikat (erityisopetuksen ja kolmiportaisen tuen kehittäjäryhmä). Koulutuksen kustantaa Pohjois-Suomen aluehallintovirasto.

SISÄLLÖT
Millainen on kaarikäytävä-ärsytyksen vaikutus silmänliikkeisiin, näkemiseen, näön ja kuulonvaraiseen hahmottamiseen? Kuinka sitä testataan ja hoidetaan? Miten se vaikuttaa muihin kehon toimintoihin ja oppimisvaikeuksien ilmenemismuotoihin?

Olisiko asentohoidosta apua sinulle tai oppilaillesi?

Koulutuksessa käydään läpi teoriassa ja käytännössä tasapainoelimen kaarikäytävien ärsytyksen testaaminen ja hoito. Ilmiö aiheuttaa mahdollisten motoriikkaongelmien lisäksi mm. silmien ohjausliikkeiden häiriön, jonka seurauksena tarkka näkökenttä on kaventunut, hidastunut ja vääristynyt.  Koska tämä on löytynyt yli 10 vuoden aikana kaikilla luki- ja oppimishäiriöisillä, sen korjaamisella on saatu normaali visuaalinen hahmotus aikaan myös tällä henkilöryhmällä. Vaikutus myös muihinkin lukihäiriön taustana pidettyihin samanaikaisiin ilmiöihin käydään läpi.

HALUATKO TESTIHENKILÖKSI?
Iltapäivällä on mahdollisuus päästä itse testihenkilöksi osana koulutusta. Ilmoita siitä ilmoittautumisesi yhteydessä tai jälkikäteen Seija Höijerille (040 568 3807, seija.hoijer@aikopa.fi).

LISÄTIEDOT JA ILMOITTAUTUMINEN
Ilmoittautuminen viimeistään to 5.12.2013 Seija Höijerille (040 568 3807, seija.hoijer@aikopa.fi), minkä jälkeen ilmoitamme osallistujille koulutuksen toteutumisesta. 

Lisätietoja antaa Kaisa Ottavainen-Nurkkala (kaisa.ottavainen-nurkkala@aikopa.fi, 040 540 0809).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti