perjantai 13. joulukuuta 2013


Kieli kuuluu kaikille -ryhmä seurasi opetusta, osallistui opetukseen ja keskusteli opetuksesta Jyväskylässä

Kieli kuuluu kaikille -ryhmä pääsi sekä seuraamaan opetusta, osallistumaan opetukseen että keskustelemaan opetuksesta kahdessa vierailukohteessa.

Torstaina vierailimme Jyväskylän yliopiston kielikeskuksessa. Ensiksi seurasimme eritasoisia oppitunteja. Ryhmät olivat todellakin monikulttuurisia: opiskelijoita oli useista eri Euroopan ja Aasian maista sekä Yhdysvalloista. Lisäksi moninaisuutta toi opiskelijoiden tulo eri tiedekunnista ja opinto-ohjelmista. Innokkuutta ja huumoria opiskelijoilla riitti niin paljon, että aamuöisen heräämisen aiheuttama väsymyskin kaikkosi.

Oppituntien jälkeen kielikeskuksen S2-opettajakunta oli ystävällisesti varannut meille runsaasti keskusteluaikaa. Pääsimme vaihtamaan ajatuksia kielenopetuksen suuntaviivoista – esimerkiksi kieliopin asema kielenopetuksessa pohditutti. Saimme nähdä, miten opettajat suunnittelivat yhteisiä materiaaleja ja jakoivat kokonaisten kurssien suunnittelu- ja opetustyön.

Perjantaina vierailukohteena oli Kuokkalan koulu, jossa Jyväskylän kouluista on runsaimmin maahanmuuttajataustaisia oppilaita. Sielläkin jakaannuimme kahteen ryhmään seuraamaan opetusta ja myös osallistumaan opetukseen. Valmistavassa luokassa oli vierailumme aikana kymmenkunta oppilasta muun muassa Thaimaasta, Afganistanista ja Venäjältä. Aikuisia luokassa oli kolme: opettaja ja kaksi koulunkäynninohjaajaa. S2-oppitunnilla oli viisi oppilasta yhden opettajan ja yhden koulunkäynninohjaajan kanssa. Myös Kuokkalan koulussa pääsimme keskustelemaan opetuksesta S2-opettaja Marjaana Järvenojan kanssa.

Mukana opintomatkalla Sanna, Soili, Terhi ja Rea.
 
Kuva: Jyväskylän yliopiston kielikeskuksen opetus on ympäri kampusta - mm. tässä rakennuksessa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti