perjantai 15. maaliskuuta 2013

MINDFULNESS-KOULUTUS OPPILAITOSTEN HENKILÖSTÖLLE

 
OPPIMISEN ILO -kehittäjäryhmä järjestää:
AIKA JA PAIKKA
la 25.5.2013 klo 9.30–16.00 Kajaanin lyseolla

KOHDERYHMÄ
Kainuun perusopetuksen, lukioiden ja vapaan sivistystyön oppilaitosten henkilöstö

KOULUTTAJA
Koulutettu mindfulness-ohjaaja CFM®, psykologian ja filosofian maisteri, Minna Maksniemi
 
KOULUTUKSEN TAVOITTEET
Koulutuspäivän tavoitteena on, että opettajat voivat tutustua mindfulnessiin eri harjoitusten avulla ja saavat käsitystä hyväksyvän tietoisen läsnäolon merkityksestä opettajan työssä eri teemojen kautta.

KOULUTUSPÄIVÄN SISÄLLÖT
Mindfulnessin ja perusharjoitteet, läsnäolon merkitys arjessa, tietoisuus omasta kehosta ja sen tuntemuksista, stressin tunnistaminen ja ennaltaehkäisy, itsensä arvostaminen ja hyväksyminen.

Teemoja:
-        läsnäolon merkitys arjessa
-        tietoisuus omasta kehosta ja sen tuntemuksista
-        stressin tunnistaminen ja ennaltaehkäisy
-        itsensä arvostaminen ja hyväksyminen

HINTA
Koulutusiltapäivä on osallistujille maksuton. Sen järjestää Kainuun osaajat III    -hankkeen kehittäjäryhmä OPPIMISEN ILO. Koulutuksen kustantaa Pohjois-Suomen aluehallintovirasto.

LISÄTIEDOT JA ILMOITTAUTUMINEN
Koulutukseen voidaan ottaa 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Varaathan paikkasi ajoissa!

Ilmoittautuminen viimeistään la 4.5.2013 Kaisa Ottavainen-Nurkkalalle (kaisa.ottavainen-nurkkala@aikopa.fi, 040 540 0809).   

LISÄTIETOA
Mindfulnessia on paljon tieteellisesti tutkittu ja se luo perustan mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) sekä Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT) -menetelmille. Nämä menetelmät on maailmalla paljon käytettyjä, tehokkaita menetelmiä työkyvyn ylläpitämisessä, rentoutumisen oppimisessa ja stressinhallinnassa. Menetelmiä käytetään mm. seuraavien ongelmien helpottamiseen: stressi, uupuminen, ahdistus, unihäiriöt, korkea verenpaine, krooninen sairaus tai kiputila. Menetelmien on todettu lisäävän voimavaroja, priorisointikykyä ja itsetuntemusta.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti