tiistai 19. helmikuuta 2013

Tietoyhteiskuntaosaamisen kehittäminen


Toisena osana Kainuun osaajat III -hanketta on tietoyhteiskuntaosaamisen kehittäminen. Aihe on ollut varsin paljon julkisessa keskustelussa ja voi varmaankin sanoa varsin turvallisesti, että meillä on asian suhteen tehtävää. Tulevat sähköiset ylioppilaskirjoitukset tulevat osittain ohjaamaan suuntaa, jota kohti olemme menossa TVT-asioissa. Jotta voimme opettaa oppilaille tietotekniikan taitoja, täytyy opettajilla olla itsellään riittävät taidot. Tähän tarpeeseen pyrimme vastaamaan tällä projektilla! 

Olemme valinneet projektiin viisi mentoriopettajaa: Minna Meriläinen (Kajaani), Timo Mikkonen (Kajaani), Jaana Pulkkinen (Kuhmo), Vesa Valtanen (Kajaani) ja Jukka Sirviö (Kajaani). Esittelemme heidän ydinosaamistaan myöhemmin tarkemmin. Projekti ei lähtökohtaisesti järjestä TVT-koulutuksia enää isoille, yli 20 hengen ryhmille. Ryhmän minimikoko on kolme opettajaa. Koulutuksia suunnitellaan mentoreiden omista lähtökohdista, mutta voit myös kerätä itse sopivan ryhmän ja ottaa yhteyttä mentoriin. Tarkoituksena on, että tällainen malli jäisi toimimaan myös hankkeen päättymisen jälkeen.

Pyrimme myös kehittämään tiedottamistamme ja olemme luoneet Facebookiin ryhmän Tietoyhteiskuntaosaamisen kehittäminen Kainuussa (linkki). Harjoittelemme vielä eri viestintäkanavien käyttämistä, mutta ainakin toistaiseksi Facebook-ryhmässä on jaettu erilaisia aiheeseen liittyviä linkkejä ja uutisia. Facebook myös mahdollistaa reaaliaikaisen keskustelun, joten toivottavasti ihmiset löytävät tuonne.  Ryhmään voivat liittyä kaikki aiheesta kiinnostuneet ja liittyminen tapahtuu joko niin, että etsitte ryhmän ja liitytte siihen. 

Toinen vaihtoehto on etsiä Ville Manninen (koska meitä on Suomessa melko monta, tunnistat minut siitä, että tiedoissani lukee koulutussunnitelija yrityksessä Oulun yliopisto) ja pyytää minut ystäväksi, jolloin voin lisätä teidät kyseiseen ryhmään. Mielenkiintoista nähdä, miten nämä uudet sosiaalisen median kanavat rupeavat toimimaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti